Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Το πιο ωραίο σάντουιτς...είναι το μισό!



Mια φορά και έναν καιρό, ήταν ένα παιδί που ήθελε να γίνει σεφ! Πειραματίζονταν μπερδεύοντας υλικά, σάλτσες και είδη ψωμιού.
Ώσπου μια μέρα παρατήρησε ότι ο συμμαθητής του ξέχασε να φέρει κάτι για κολατσιό. Χωρίς να το σκεφτεί, έκοψε στα δύο το δικό του σάντουιτς και έτσι άρχισαν και οι δύο μαζί να μασουλάνε… Και τότε ανακάλυψε το μυστικό. Βάζει όλη του την τέχνη στο φαγητό, το κόβει σε μερίδες και το μοιράζει σε όσο περισσότερους μπορεί. Και ως δια μαγείας, όλα γίνονται πιο νόστιμα και πιο χορταστικά!!!

Η χαρά του μοιράζω και του μοιράζομαι, ήταν το μήνυμα της πανελλαδικής δράσης των προσκόπων, που στη Λαμία, διοργανώθηκε την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.
Η «προσκοπική καντίνα» στήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας. Ο Σαν και ο Ντούιτς, έδωσαν το ρυθμό και έτσι μικροί και μεγάλοι, έπαιξαν, γέλασαν και μοιράστηκαν το φαγητό τους, γεμίζοντας όχι την κοιλιά…αλλά την καρδιά τους!
«Ο πραγματικός τρόπος για να κατακτήσεις την ευτυχία, είναι να τη μοιράζεις απλόχερα στους άλλους» έλεγε ο ιδρυτής του προσκοπισμού Μπέηντεν Πάουελ, κάτι που οι πρόσκοποι γνωρίζουν πολύ καλά…

Οι πρόσκοποι μαθαίνουν από μικροί να μοιράζονται τις ωραίες στιγμές, τις δράσεις, το φαγητό, το αντίσκηνο, το παιχνίδι, την περιπέτεια! Μοιράζονται την ίδια υπόσχεση «να βοηθούν κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση», για αυτό και η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της προσκοπικής δράσης, στη γειτονιά, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπου υπάρχουν πρόσκοποι…