Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

«Let’s do it Greece»

Για τον πρόσκοπο, η αγάπη και ο σεβασμός προς το περιβάλλον, δεν είναι μόνο αυτονόητα. Είναι τρόπος ζωής! Έτσι με μεγάλη χαρά, το 1ο Σύστημα αεροπροσκόπων Λαμίας, συμμετείχε και φέτος στην εθελοντική καμπάνια Let's do it Greece, που αφορά εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραισμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε περιοχή που το χρειάζεται.
Το ραντεβού, δόθηκε στην ανατολική πλευρά του Αφανού, στο σπήλαιο του Κάγκαρου. Ένα σπήλαιο άγνωστο στους περισσότερους, που το συνοδεύουν όμως ιστορίες και μύθοι των παλαιότερων...
Μαζί μας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Λαμίας, σε μια συνεργασία που συνδύαζε το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Λυκόπουλα, πρόσκοποι, προσκοπικό δίκτυο,γονείς, βαθμοφόροι του συστήματος καθώς και μέλη του Ορειβατικού συλλόγου, αφού καθάρισαν την περιοχή, πέταξαν κυριολεκτικά στον αέρα!
Ήταν η ώρα του ραπελ. Μικροί και μεγάλοι πρόσκοποι έζησαν τη συναρπαστική εμπειρία της κατάβασης με σχοινιά, πάντα υπό την επίβλεψη των έμπειρων ορειβατών.
Η δράση έκλεισε με φαγητό και χαλάρωση και κυρίως με την υπόσχεση ότι και την επόμενη χρονιά, θα είναι συνεπής στο ίδιο ραντεβού.

Ευχαριστούμε, τον Ορειβατικό σύλλογο Λαμίας για τη συνεργασία, τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βίβιαν Αργύρη που βρέθηκαν κοντά μας, όπως και τους γονείς των προσκόπων που για μία ακόμη φορά βρέθηκαν στο πλευρό του 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Λαμίας!