Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

"Ένας σάκος σε κάθε γειτονιά"... με το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας


 

Η λογική της δράσης είναι πολύ απλή!
 Η περίοδος των γιορτών μπορεί να πέρασε αλλά οι ανάγκες των συνανθρώπων μας είναι αδύνατον να καλυφθούν από τις προσφορές της εορταστικής περιόδου! Συνεχίζουν και αυξάνονται μέρα με την ημέρα...
Για τους Προσκόπους κάθε μέρα, κάθε ώρα, είναι ώρα για προσφορά και ανάληψη πρωτοβουλιών σε εθελοντικό επίπεδο!
 Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να ανοίξουμε τις Εστίες μας στο κοινό, στη γειτονιά και να γίνουμε οι κατά τόπους συλλέκτες καλής θέλησης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο!

Κάθε ένας από εμάς έχει πιθανότατα κάποια αντικείμενα – βιβλία, ρούχα, παιχνίδια ή /και τρόφιμα μακράς διαρκείας – τα οποία δεν χρειάζεται πια ή απλά θα ήθελε να τα προσφέρει σε κάποιον άλλο που τα έχει περισσότερο ανάγκη. Όμως δεν γνωρίζει που μπορεί να τα παραδώσει ή δεν έχει χώρο να τα συγκεντρώσει ή το απαιτητικό πρόγραμμά του/της δεν του επιτρέπει να αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο για να τα παραδώσει σε κάποιο φορέα.

Οι Προσκοπικές Εστίες σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν τις πόρτες τους και την αγκαλιά τους σε όλους του πολίτες που θέλουν να προσφέρουν κάποιο από τα παραπάνω είδη.

Η προσκοπική εστία του 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Λαμίας (Κάλβου 20 & Τυμφρηστού, Δίπλα από τον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας), θα είναι ανοιχτή κάθε Τετάρτη 19.00-21.00 το απόγευμα & κάθε Σάββατο 11.00-14.00 το μεσημέρι όλο τον μήνα Μάρτιο για να δέχεται τις προσφορές σας. Τόσο απλά… 


Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Παράρτημα Λαμίας) - Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας 

Δείτε περισσότερα: www.sep.org.gr