Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Οι Πρόσκοποι στην περιφορά του Αγίου Λουκά.



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Κυριακή 18/10/2015 στην σημαντικότερη γιορτή της πόλης, οι Πρόσκοποι του Συστήματός μας συμμετείχαν στην περιφορά του πολιούχου και ελευθερωτή, Αγίου Λουκά. 
Με αίσθημα ευθύνης, σεβασμού και χαράς καθώς και την συνοδεία της Φιλαρμονικής μεταφέρθηκε η εικόνα του Αγίου από τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό μέχρι την Μητρόπολη.

Στον εκκλησιασμό συμμετείχαν 5 Μητροπολίτες και έδωσαν το παρών οι Δήμαρχοι Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης και Αλιάρτου Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης.
Επίσης δεν έλλειπαν από εκεί οι βουλευτές της Φθιώτιδας, η Ευρωβουλευτής Νότη Μαρία, ο πρώην Υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κλειτσάκης, οι Αντιδήμάρχοι, οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, οι Στρατιωτικές και οι Αστυνομικές αρχές, οι Πρόεδροι φορέων, Επιμελητηρίων και επιστημονικών συλλόγων του τόπου αλλά και πλήθους κόσμο.

"Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αθρόα προσέλευση του λαού, ο οποίος απέδειξε με την παρουσία του και την συμμετοχή του, ότι ευγνωμονεί τον ελευ­θε­ρωτή και πολιούχο της Λαμίας, Απόστολο, Άγιο και Ευαγγελιστή Λουκά", αναφέρεται σε άρθρο της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος.

Στην περιφορά της εικόνας πέρα από τους Προσκόπους έλαβαν μέρος οι Οδηγοί, Παραδοσιακοί Σύλλογοι, Σχολεία, ο Στρατός και η Φιλαρμονική.

Παρακάτω επισυνάπτονται φωτογραφίες με τους Προσκόπους καθώς και κάποιες ιστοσελίδες που περιγράφουν το γεγονός αυτό:































Η ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος:
http://www.imfth.gr/news_events/i-lamia-eortase-ton-polioyho-kai-eleytheroti-tis-eyaggelisti-loyka-0

Η ιστοσελίδα Lamia Report:
http://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/24567-xronia-polla-lamia-deite-foto?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Η ιστοσελίδα Mag24:
www.mag24.gr/oli-i-lamia-giortase-afto-to-savvatokiriako-den-elipse-kanis/